POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA
Ulica bana Josipa Jelačića 30, 23 000 Zadar, tel.: +385 23 345 111

Postaja aerodromske policije Zemunik

 

Mjesto: Zemunik

Adresa: Zemunik Donji 11

                Zemunik 23222

Telefon: 023/345 979; 345 960
 

Broj faxa: 023/345 950


Postaja aerodromske policije Zemunik smještena je sjeveroistočno od grada Zadra na udaljenosti od 13 km, a nalazi se između državne ceste D-422 (Zadar-Zemunik Donji-Obrovac) i županijske ceste ŽC-6040 (Sukošan-Zemunik Donji), na području općine Zemunik.


Ustrojena je kao specijalizirana policijska postaja za obavljanje poslova aerodromske policije na Stalnom međunarodnom graničnom prijelazu I. kategorije na Zračnoj luci Zadar.

Policijski službenici ove Postaje, u sklopu poslova aerodromske policije, obavljaju nadzor državne granice, odnosno kontrolu prelaska državne granice na ulazu i izlazu iz RH, uključujući i poslove nezakonitih migracija i prekograničnog kriminaliteta.

Posebno osposobljeni policijski službenici operatori protudiverzijske zaštite obavljaju poslove protueksplozijske zaštite, tj. zaštitne preglede putnika, ručne prtljage, zrakoplova i objekata, sve s ciljem zapriječavanja unošenja eksploziva, oružja, streljiva te ostalih opasnih predmeta i materija u zrakoplov.
U suradnji s osobljem operatora aerodroma i zrakoplova,policijski službenici obavljaju niz zaštitnih mjera u cilju sprječavanja svih djela nezakonitog ometanja zračnog prometa, uključujući zaštitne preglede putnika, prtljage, zrakoplova i objekata Zračne luke.

Također, policijski službenici Postaje aerodromske policije Zemunik obavljaju i temeljne policijske poslove štiteći sigurnost ljudi i imovine, prevenirajući i otkrivajući sve vrste kaznenih djela i prekršaja.

Policijskom postajom rukovodi načelnica Kristiana Žulj Batur.