POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA
Ulica bana Josipa Jelačića 30, 23 000 Zadar, tel.: +385 23 345 111
zadarska uprava > Policijske postaje > Policijska postaja Benkovac

Policijska postaja Benkovac


Mjesto: Benkovac

Adresa: Stjepana Radića br.12

Tel. 023/ 681 150; 345 839

Fax: 023/ 345 855  

  

Policijska postaja Benkovac kao policijska postaja III kategorije nalazi se u jugozapadnom dijelu Republike Hrvatske, u sjevernom dijelu Dalmacije i u sastavu PU zadarske i to u njezinom jugoistočnom dijelu. U svom zapadnom dijelu Policijska postaja Benkovac graniči sa II PP Zadar, u sjevernom dijelu  sa PP Obrovac, u istočnom dijelu sa PP Knin, u jugoistočnom dijelu graniči sa PP Vodice te u južnom djelu graniči sa PP Biograd.

Područje PP Benkovac prostire se na površini od 658,43 km kvadratnih ili na 65,843 ha.

Prema popisu stanovništva iz 2001. godine, na ovom području prebiva ukupno 14 293 osoba, sa gustoćom naseljenosti od 21,7 stanovnika / km.

Policijska postaja Benkovac je mješovita policijska postaja i na području svoje teritorijalne nadležnosti obavlja poslove temeljne, kriminalističke policije te u sklopu rada obavlja i upravne poslove (prijave promjene prebivališta i boravišta, izdavanje osobnih iskaznica, putovnica, prometnih i vozačkih dozvola, rješavanje statusnih pitanja stranaca, državljanstva i dr.) za građane i pravne osobe iz navedenih mjesta koja teritorijalno pripadaju ovoj policijskoj postaji, te poslove vezane za nezakonite migracije i strance.

U policijskoj postaji organizirano je 24-satno operativno dežurstvo. Operativno dežurstvo policijske postaje zaprima dojave od građana, upućuje policijske službenike temeljne, granične i kriminalističke policije na izvršavanje zadaća na terenu te prati i usmjerava izvršenje zadaća uz koordinaciju sa rukovoditeljima Policijske postaje kao i s Operativno komunikacijskim centrom Policijske uprave zadarske. Tijekom obavljanja službenih poslova održava kontakte sa susjednim policijskim postajama.

 
 
 Policijskom postajom rukovodi načelnik Mario Brzoja.