POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA
Ulica bana Josipa Jelačića 30, 23 000 Zadar, tel.: +385 23 345 111

Zajedno za sigurniji promet

Zajedno za sigurniji promet

Foto: Ilustracija

Sutra u subotu 23. prosinca zadarska policije će provoditi ciljanu preventivno-represivnu akciju u prometu. Cilj akcije je zadržavanje povoljnog stanja sigurnosti na cestama, posebno u blagdansko vrijeme, kad se očekuje povećanje intenziteta prometa na cijelom području policijske uprave. Tijekom predstojećih blagdana, uz slavlje i blagdansko raspoloženje može se očekivati da će građani posegnuti i za alkoholom koji nikako ne ide uz sigurno odvijanje prometa. Također će se pojačano nadzirati prekršaji vezani uz nekorištenje pojasa i zaštitne kacige, korištenje mobitela u vožnji, kako i poštivanje ograničenje brzine.

Kako bi se svi sudionici u prometu, a posebno vozači, senzibilizirali u vezi s ovom problematikom, policija će „u pomoć“ pozvati i osobe iz javnog života koje će nam se pridružiti u sutrašnjoj akciji.

Tako će sutra od 11,30 do 13,30 sati na tri mjesta u Zadru:

-Ulica Foša,

- Obala kralja Tomislava,

-Ulica Hrvatskog sabora,

provoditi akcija u kojoj nam se pridružuju zadarski župan Božidar Longin, zamjenik gradonačelnika Ante Babić i direktor Turističke zajednice Grada Zadra Ante Rados. Oni će tom prigodom porazgovarati s vozačima, a onim najsvjesnijim uručiti i prigodne poklone.