POLICIJSKA UPRAVA ZADARSKA
Ulica bana Josipa Jelačića 30, 23 000 Zadar, tel.: +385 23 345 111
zadarska uprava > Vijesti > U PU zadarskoj proslava Dana policije

U PU zadarskoj proslava Dana policije

U PU zadarskoj proslava Dana policije
26. rujan 2018. -

Foto: PU zadarska

Danas 26. rujna, uoči blagdana Sv. Mihovila, Policijska uprava zadarska organizirala je svečanu  proslavu Dana policije.

Svečano obilježavanje započelo je u 8.30 sati polaganjem vijenaca za poginule hrvatske branitelje na Središnjem križu na Gradskom groblju. Potom je u crkvi Sv. Mihovila održana misa zadušnica za poginule policijske službenike u Domovinskom ratu, koju je predvodio policijski kaplena don Martin Jadreško, a središnja svečanost  za sve uzvanike održana je u 11 sati u Policijskom centru „Franko Lisica“.

Svečanosti su nazočili članovi obitelji poginulih policijskih službenika, predstavnici gradske i županijske vlasti, državne uprave, pravosudne i vojne vlasti, predstavnici sveučilišta, carine i porezne uprave, gradonačelnici i načelnici općina te brojni mediji.

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina čestitao je svim policijskim službenicama i službenicima Dan policije te je u prigodnom obraćanju kazao: „Policijski sustav je u velikoj mjeri otvoren javnosti. Moramo težiti tome da visoki ugled policije bude konstanta, a poštovanje i povjerenje javnosti neupitno. Naša postupanja moramo temeljiti na povjerljivom odnosu punog razumijevanja u neposrednim kontaktima s građanima, odnosno u posrednim kontaktima s javnošću putem medija, ostvarujući partnerstvo policije i zajednice u sprječavanju i otkrivanju kažnjivih radnji i povećanju ukupne kvalitete života.“

Zatim je dodao: „Ostvarujemo sve bolje rezultate u svim domenama policijskog rada. Naravno za to su potrebni brižni, strpljivi i čvrsti ljudi, ljudi u koje se treba ugledati, oni koji ostaju jaki i predani služenju, oni koji svome radu prilaze sa vedrinom, samozatajnošću i etikom. Oni koji vole svoj narod i svoj Zadar i svoju Hrvatsku, jer ljubav za te vrijednosti je ne samo dozvoljena već je imperativ života i jedini način opstanka. E takvih ovdje ima stoga ćemo im danas zahvaliti na samoprijegornom radu…“

Prigodnim govorom uzvanicima se obratio i zamjenik župana Zadarske županije, dožupan Šime Mršić, koji je u savom govoru istaknuo odlićnu suradnju sa Policijskom upravom zadarskom, podsjetio na potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju policijskog objekta, te na kraju čestitao policijskim službenicima njihov dan.  

 

Na svečanosti su prigodno určene zahvalnice policijskim i državnim službenicima, kojisu kroz godinu svojim predanim radom to zaslužili. Odlukom načelnika policijske uprave zadarske zbog iznimnog doprinosa u obavljanju policijskih poslova i ostvarenju prava građana dodjeljene su zahvalnice 12-tero policijskih i državnih službenika.

 

Svečanu proslavu Dana policije uoči Blagdana Sv. Mihovila u Zadru, pjesmom je  uveličala klapa Ponistra iz Crnog, u kojoj pjevaju i dva zadarska policajca.


Izaslanstvo PU zadarske
Predstavnici MORH-a
Ured državne uprave

Gradonačelnik polaže vijenac
Roditelji na polaganju vijenaca
Molitva za poginule

Policijski kapelan
Detalj s mise za poginule
Govor načelnika Dražine

Predstavljanje policijskih vježbenika
Obitelj poginulih redarstvenika
Govor dožupana

Uručenje zahvalnica
Detalj sa svečanosti
Klapa Ponistra


Vijesti za aktualni mjesec:


16.10.2018.Rezultati akcije u prometu
16.10.2018.Požar na vozilu
15.10.2018.Obilježena 28.godišnjica osnutka SJP "Poskoci"
10.10.2018.Dovršena kriminalistička istraživanja
10.10.2018.Sumnjiče se da su pokrale gosta dok je ručao
10.10.2018.Rezultati akcije Vikend
9.10.2018.Župan primio nagrađene policijske službenike
5.10.2018.Spomenicom domovinske zahvalnosti odlikovani policijski službenici PU zadarske
5.10.2018.Produženi vikend - savjeti za vozače
5.10.2018.Pojačani nadzor vozila i vozača tijekom vikenda
5.10.2018.Dan obrane Grada Zadra - regulacija prometa
4.10.2018.Milorad Verunica, Boris Čulina - spomen na poginule kolege
3.10.2018.Interni oglas za rukovodeće policijske službenike/ice
3.10.2018.Kriminalističko istraživanje gospodarskog kriminala
2.10.2018.Omer Brzoja - obljetnica pogibije pokojnog kolege
2.10.2018.Oštećenje tuđe stvari
2.10.2018.Rezultati akcije Vikend
1.10.2018.Godišnja nagrada policijskom službeniku PU zadarske


str.: 1 od 1. Ukupno: 18 zapisa.